naar de homepage druk deze pagina af

100.000 elektrische kilometers

Een historische mijlpaal deze week: de Tesla Roadster van Chargepoint heeft de 100.000e kilometer volledig elektrisch afgelegd. Deze elektrische sportwagen rijdt sinds 2011 rond op de Nederlandse wegen - en af en toe ook in Duitsland en BelgiŽ.

Edwin de Veen, directeur van Chargepoint, heeft de meeste van deze ton aan kilometers gereden. Hij rijdt de auto vrijwel dagelijks. Zomer, herfst, lente en winter. En heeft zo 250.000 kg CO2 uitstoot bespaard. Qua brandstofkostenbesparing is het zelfs een indrukwekkende 64% (geen rekening gehouden met duurzame opwekking van de energie).

Pioniers

"Het blijft iedere dag zo ontzettend leuk om elektrisch te rijden. Je voelt ook de verbondenheid met anderen die op deze manier met mobiliteit bezig zijn. Een opgestoken hand, even elkaar groeten. Of elkaar tips geven over slim laden. Natuurlijk is het voor ons, als bedenker van slimme oplaadpunten, heel belangrijk om iedere dag weer praktijkervaring op te doen. Zo kunnen we sneller innoveren en doorontwikkelen. Met als hoofddoel natuurlijk dat iedereen bij een laadpaal snel en gemakkelijk kan opladen.", zegt Edwin.

Bijzondere gasten

In zo'n twee jaar tijd heeft Edwin al heel wat bijzondere mensen aan boord gehad. Van een Gelderse gedeputeerde tot en met Sinterklaas: "Iedereen wordt blij van de ervaring van elektrisch rijden. Het opent voor veel mensen de ogen. Dit is geen toekomstmuziek. Dit is de dagelijkse praktijk!"


Klokje Rond

Tijdschrift Autoweek heeft in de rubriek 'klokje rond' ook aandacht besteed aan deze Chargepoint Tesla.


Versnelling

Waar je in 2011 nog een beetje moest zoeken naar elektrische auto's, is de keuze nu enorm. Tesla, Renault, CitroŽn, Mercedes, de lijst is oneindig. Ook nieuwe merken als BYD komen eraan. Chargepoint helpt iedereen die elektrisch wil gaan rijden. Of je nu een oplaadpunt thuis, op je werk, op straat of bij een hotel wilt: wij gaan voor je aan de slag. Natuurlijk doen we dat samen met partners, zoals service-providers. Zo komt de markt in een versnelling. Voor iedere kilometer die elektrisch wordt gereden, hoef je niet weer een vat olie aan te boren. Dat scheelt uiteindelijk zelfs oorlogen!

http://www.chargepoint.nl