naar de homepage druk deze pagina af


Subsidie- en fiscale voordelen 


Zelf profiteren van de financiŽle voordelen van elektrisch rijden? Vergeet dan niet ook het Chargepoint mee te nemen!

Het oplaadstation, de laadkabel en de installatiekosten kunnen in aanmerking komen voor twee fiscale regelingen, de MIA en de Vamil. Vennootschaps- of inkomstenbelastingplichtige organisaties kunnen via de MIA (na toekenning) 36% van het totale investeringsbedrag in mindering brengen op de fiscale winst. 

Let op de termijn

Via de Vamil kan een flink deel van het totale investeringsbedrag willekeurig worden afgeschreven. Deze aanvragen moeten binnen drie maanden na de datum van opdrachtbevestiging zijn ingediend. Daarnaast kunt u mogelijk gebruikmaken van een provinciale subsidieregeling.

De regeling

Ook de investering in een elektrische of anderszins milieuvriendelijke auto kan in aanmerking komen voor een subsidie en/of fiscaal voordeel. Voor elektrische en hybride auto`s geldt:
- Gunstige bijtelling voor volledig elektrische voertuigen en voordelig voor (plug-in) hybride auto`s
- Fiscaal voordeel via de fiscale regelingen MIA en Vamil
- Vrijstelling van BPM en Motorrijtuigenbelasting tot en met 2015
- In bepaalde provincies bestaan er aanvullende subsidiemogelijkheden.

No cure, no pay

Voor meer informatie over deze regelingen en voor het ‘no-cure, no-pay’ uitbesteden van het aanvraagtraject, kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze partner, Subsidiebureau Nederland. Zij zijn gespecialiseerd in het screenen van organisatieactiviteiten op subsidie en fiscale mogelijkheden.


 


Welke informatie wil je ontvangen?
Je kunt meerdere opties kiezen


 


Je contactgegevens