naar de homepage druk deze pagina af

Chargepoint partner in Green Metropole

Chargepoint stapt in Green Metropole, hét platform voor ondernemers met duurzame producten of diensten in en rond Amsterdam.

Clean Tech

Green Metropole richt zich op het tot stand brengen van een internationaal aansprekend en innovatief kennis- en bedrijvencluster op het gebied van schone technologie en duurzame (energie) transitie in Amsterdam. Amsterdam krijgt hiermee een echt Clean Tech Centre for Sustainable Business – zowel fysiek als programmatisch. Het programma wordt ondersteund met een EFRO bijdrage van de Europese Unie.

Green Metropole kent 3 pijlers:

  • Center of Excellence - incubator op de Noordelijke IJ-oever waar duurzame bedrijven gehuisvest worden
  • New Business Development - bedrijfsondersteuning door scouting, screening en support
  • Innovation Support - marktverkenning, innovatielabs en projectontwikkeling

Chargepoint steunt innovatie

Chargepoint was al enige tijd betrokken bij de voorloper van dit project, de Amsterdamse Innovatie Motor, AIM To Sustain.

Waarom stapt Chargepoint in Green Metropole?

"Dat is voor ons een hele logische stap.", vertelt Robert-Jan Brouwer, mede-oprichter en eigenaar van Chargepoint. "Innovatie zit in het DNA van onze mensen en ons bedrijf. Een initiatief als Green Metropole zorgt ervoor dat ondernemers, onderzoekers, onderwijs en overheid elkaar sneller vinden. Dat versnelt de innovatie en internationale kansen voor Nederland op het gebied van schone technologie en duurzame energie-transitie."

Waarom ben je zo zeker dat dit werkt?

"We hoeven geen glazen bol te hebben. We hebben het al bewezen in de praktijk! In Gelderland en Overijssel zijn we al jaren nauw betrokken bij het 'zusje' van de Green Metropole, het kiEMT netwerk. kiEMT staat voor innovatie in energie- en milieutechnologie en is een cluster dat écht gedragen wordt door de markt. Dan zie je dat je snel meters kunt maken. Binnen dat project zijn we onder meer betrokken bij het scouten, het vroegtijdig opsporen van innovaties. We zoeken de Willy Wortels en Willeke Wortels in de schuurtjes op en helpen om ze snel van idee naar product te brengen.", vervolgt Brouwer, die de expertise van zijn mensen ook graag inzet voor Green Metropole. "We zijn met ons bedrijf niet alleen in Nederland actief, maar bijvoorbeeld ook in Duitsland. Door kennis te delen, voorkomen we dat we het wiel steeds opnieuw uitvinden. Ook dat brengt versnelling. Ik daag andere ondernemers dan ook graag uit om toe te treden tot Green Metropole!"

http://www.greenmetropole.nl

Over Chargepoint

Chargepoint ontwikkelt Europese oplaadinfrastructuur en laadpalen voor elektrisch rijden. http://www.chargepoint.nl