naar de homepage druk deze pagina af


Chargepoint Europe versnelt groei met nieuwe partner Radius 

Chargepoint Europe maakt bekend dat Radius Payment Solutions - de toonaangevende wereldspeler op het gebied van betaaltechnologie - een strategisch belang heeft genomen in het Gelderse laadpalen bedrijf. 

Chargepoint Europe is een toonaangevende leverancier van slimme oplaadoplossingen voor elektrische voertuigen op de Europese markt. Vanuit Zevenaar heeft Chargepoint een sterk programma van slimme oplaadpunten en laaddiensten ontwikkeld. Hiermee is het bedrijf succesvol in de snelgroeiende markt van het opladen van elektrische voertuigen. Met meer dan 20 jaar gecombineerde industrie-ervaring hebben de oprichters een aanzienlijk klantenbestand opgebouwd. Tot de klanten behoren hotelketens, commerciŽle vastgoedbedrijven, deelauto exploitanten, hogescholen en lokale overheden, zowel in Nederland als in een aantal andere Europese landen.

Radius, met hoofdkantoor in Crewe in de buurt van Manchester, is een marktleidend en innovatief bedrijf met een sterke positie in tankpassen, telematica en verzekeringen. Het heeft 23 kantoren in meer dan 15 landen wereldwijd, waaronder een vestiging in Breda. Radius biedt een compleet pakket van producten en diensten aan voor beheerders van voertuigvloten. 

CEO Bill Holmes van Radius vertelt trots: “Dit is echt een belangrijke stap voor Radius in de wereld van E-Mobiliteit. Deze sector wordt steeds belangrijker. Met alle veranderingen in wetgeving die in de komende tien jaar worden doorgevoerd, zal er een enorme vraag naar opladen ontstaan. Door onze investering in Chargepoint beschikken we direct over goede toegang tot de hele Europese markt. Chargepoint heeft een zeer sterk team. We kijken ernaar uit om met hen samen te werken, de groei te versnellen en zo verder te kunnen investeren in technologische ontwikkelingen."

Hans Loohuis, Managing Director van Chargepoint Europe: “Deze investering van Radius versterkt ons. We gaan samen aan de slag om de Europese transitie naar duurzame elektrische mobiliteit te versnellen. Radius voegt unieke expertise toe bij het opschalen en uitbreiden naar nieuwe internationale zakelijke markten. We gaan nu in verschillende landen de volgende groeifase in. Dit partnership zal ons in staat stellen om sneller te groeien. Ook voorzien we nog beter in de behoeftes aan slimme laadoplossingen van een bredere klantengroep."

[Release date: 12 November 2020]