naar de homepage druk deze pagina af

Duurzaam 11-11-11

Het begint al een mooie traditie te worden: de Dag van de Duurzaamheid (#dvdd). Een dag om nadrukkelijk aandacht te vragen voor alle initiatieven die er zijn om duurzamer te leven, te werken en te reizen. Vanwege deze dag worden overal in Nederland evenementen georganiseerd. In Apeldoorn werd het plein voor het Raadhuis verbouwd tot een duurzaamheidsplein. Voor de duurzame koplopers in de regio was een Koplopers Business Lunch georganiseerd in tenten op het plein.

Duurzaam elektrisch vervoer

Al in de ochtend kwam een fraaie collectie volledig elektrische auto's en hybride voertuigen naar het plein toe. Een Tesla (van 0 tot 100 km/u in 3,5 seconden), CitroŽn Berlingo Electrique, en plug-in Prius, er was voldoende te bekijken. Ook de leerlingen van het plaatselijke ROC keken hun ogen uit. Een hele klassieke elektrische auto was gewoon op eigen kracht naar het plein gekomen. En de waterstofbus was open om van binnen te bekijken.

Enthousiasme

Het enthousiasme over duurzaam vervoer is aanstekelijk. Ook de Apeldoornse wethouder Olaf Prinsen liet zich uitgebreid informeren over alle nieuwe ontwikkelingen op dit gebied. Met een proefritje natuurlijk!

 www.chargepoint.nl