naar de homepage druk deze pagina af

Duurzame Sint

Van onze correspondentenpiet

Van Sinterklaas is bekend dat hij erg met zijn tijd meegaat. Nieuwe gadgets als iPads, smartphones en spelcomputers komen gewoon mee op de pakjesboot. Ook op andere terreinen is Sinterklaas zich heel bewust van de wereld. Daarom koos Sint ervoor om aan kinderen in Apeldoorn te laten zien dat autorijden ook toe is aan een volgende stap.

Apeldoornse primeur

Op de Apeldoornse basisschool De Schakel kwam Sint op 5 december aan in een volledig elektrische sportauto, een Tesla Roadster. Sint had in zijn grote boek gezien dat het Apeldoornse bedrijf Chargepoint heel hard werkt aan een Europees netwerk van oplaadpunten voor dit soort auto's, dat niet meer op benzine of diesel rijdt.

Elektrisch rijden de trend

Bij Chargepoint hebben ze een paar volledig elektrische auto's, waar Sint gerust een rondje mee mocht maken. Voor veel van de basisschoolleerlingen was het een eerste kennismaking met deze nieuwe vorm van vervoer. Edwin de Veen, directeur van Chargepoint: "Als deze kinderen straks hun rijbewijs halen, zal elektrisch rijden de normaalste zaak van de wereld zijn. Stadsritten worden zo veel schoner (luchtkwaliteit) en uiteindelijk is het nog goedkoper ook, met de stijgende olieprijzen.

Meer over opladen van elektrische auto's op: http://www.chargepoint.nl