naar de homepage druk deze pagina af

Rotterdam zondag vol met elektrische vervoersmiddelen

Op 7 juli kon je in het centrum van Rotterdam niet alleen kijken naar tientallen elektrische voertuigen, maar er ook zelf in of op rijden. Van een fiets tot een vette sportwagen. Tussen metrostation Blaak en de Bieb in Rotterdam stonden tussen 12:00 uur tot 16.00 uur diverse elektrische vervoersmiddelen klaar voor een proefrit.  Meer dan 2.000 bezoekers kwamen af op dit evenement.

Informeren en beleven

Nederland raakt meer en meer gewend aan het bestaan van elektrisch vervoer. In Rotterdam zijn laadpalen en plug-in hybride auto’s inmiddels een onderdeel van het straatbeeld. Toch blijven er nog veel vragen over het gebruik van elektrische voertuigen, het laden vs. het tanken, hoe het zit met subsidies en fiscale voordelen nu en in de toekomst. Op zondag 7 juli kwamen al deze thema’s ruim aan bod. 

Je kon op de foto in een supersnelle elektrische sportauto, een rondje rijden op een elektrische funmobiel of in één van de vele auto’s, op scooters en fietsen. Zoals met veel nieuwe dingen: Je moet het ervaren om erover mee te praten.

Je eigen oplaadpunt?

Natuurlijk was Chargepoint zondag ook in Rotterdam. In de regio Rotterdam staan al flink wat oplaadpunten van dit Nederlandse bedrijf. We toonden onze nieuwste laadpunten. Ook legden we uit hoe je thuis of bij je bedrijf een oplaadpunt kunt realiseren. En op hoeveel duizenden plekken je nu al kunt laden in Nederland. En Europa. Ons gemist? Je kunt ook  informatie aanvragen.

Ondernemersdesk

Een volle tank voor een paar euro, geen bijtelling en voor bedrijven diverse aantrekkelijke subsidies. Hoe zit dat nu eigenlijk? Speciaal voor ondernemers stond een team klaar om de financiële voordelen van elektrisch rijden voor te rekenen. Op vertoon van je business card kreeg je een advies op maat mee van je eigen E-Expert.

Organisatie

Dit evenement werd o.a. georganiseerd door de branchevereniging DOET voor elektrisch vervoer, waar Chargepoint enthousiast lid van is.