naar de homepage druk deze pagina af

Ecomobiel 2014 - snelle lader primeur

Op 7 en 8 oktober 2014 vond in Ahoy Rotterdam de vakbeurs Ecomobiel plaats. Dit jaar is Chargepoint Network Partner en ondersteunt zo de versnelde implementatie van duurzame mobiliteit. Het toont ook een primeur: de 43 kW (AC) snellader van Chargepoint.

"Al sinds de allereerste editie van dit evenement is Chargepoint ieder jaar nauw betrokken bij de organisatie van Ecomobiel. Ook dit jaar ondersteunen we met sponsoring en zijn we Network Partner van het evenement. Iedere dag opnieuw werken we bij Chargepoint aan het duurzamer maken van de wereld.", aldus Robert-Jan Brouwer, oprichter van Chargepoint. 

Hij legt uit wat dat concreet betekent: "Chargepoint maakt duurzaam elektrisch vervoer mogelijk. Door onze ontwikkelingen helpen we marktpartijen met de uitrol van slimme oplaadinfrastructuur. Zo versnellen we de vergroening van mobiliteit. Onze focus: de e-rijder maximaal ontzorgen."

Verdienen met je oplaadpunten

Wil duurzame mobilteit een blijverdje zijn, dan moet het business model ook kloppen. Daarover is Brouwer duidelijk: 

"Behalve een bijdrage aan het milieu en een extra service voor uw klanten, kunt ook u op een slimme manier uw investering terugverdienen door de verkoop van laadbeurten. En bij wat meer gebruik is het een mooie bron van extra inkomsten. We bieden slimme ondernemers de mogelijkheid van volledige ontzorging door uitgifte van eigen laadpassen en het inrichten en koppelen van backoffice-systemen, waarmee zowel de laadpalen, wandmodellen als laadpassen te beheren zijn. Samen met onze partners verzorgen we installatie, service en onderhoud aan, zodat u alleen nog maar hoeft in te pluggen." 

Toekomstbestendig

"Centraal zijn onze slimme Chargepoint oplaadpunten. Met Chargepoint kiest u voor oplossingen die gebaseerd zijn op de technologie van de toekomst. Deze zijn online en op afstand veilig te beheren en te onderhouden, waardoor de beschikbaarheid maximaal is. Natuurlijk regelen we ook de koppeling aan energie- en gebouwbeheerssystemen. Niet voor niets hebben we al diverse keren innovatieprijzen gewonnen.

Extra snel

Uniek is de Chargepoint Power, een 43 kW snellader voor wisselstroom (AC). Deze is op veel plaatsen inzetbaar, zodat auto’s als de Renault ZoŽ supersnel kunnen laden zonder de hoge investeringskosten die DC laders met zich meebrengen.

Smartgrid en load-balancing

Smartgrid en load-balancing zijn populaire kreten, maar wij maken dat concreet in onze oplaadpunten. Deze zijn standaard al voorbereid voor het slim verdelen van de beschikbare energie over de aangesloten voertuigen. Optimaliseren van het energiegebruik, gekoppeld aan duurzame opwekking, is de trend voor de komende jaren. Voortdurende sturing en monitoring regelen we voor u.


Breed pakket van mogelijkheden:
- Laadpalen volledig te personaliseren in uw eigen huisstijl
- Laadunits met 1 of meer aansluitingen, ( 3,7 – 11 – 22 – 43 kW )
- Hufterproof en toekomstbestendig
- Laadpalen en wandmodellen, zowel opbouw als inbouw
- Ook geschikt voor rechtstreekse aansluiting op het energienet (keurmerk netbeheer)
- Slimme koppeling van de laadpunten aan zonnepaneel-systemen (smartgrid)
- Interoperabel: u kunt ook toegang verlenen aan bezoekers met andere passen

Achtergrond

Onze expertise hebben we de afgelopen jaren opgebouwd door de uitrol van een groot aantal publieke laadpunten in de openbare ruimte in Nederland en andere Europese landen. Hierdoor hebben we enorme praktijkervaring opgedaan. We werken nauw samen met gemeentes en netbeheerders, zowel in Nederland als andere Europese landen. En dat helpt ons bij de verdere uitrol van laadpunten bij bedrijven.

Contactinformatie

Chargepoint Europe BV
Tel. 0850- 603 503

e-mail: i
Twitter: @chargepoint

Of vul onderstaand formulier in - dan nemen we contact op.


Welke informatie wil je ontvangen?
Je kunt meerdere opties kiezen


 


Je contactgegevens