naar de homepage druk deze pagina af

Iedereen elektrisch in NEMO

Vrijdag 18 februari wordt in science center NEMO de tentoonstelling Iedereen Elektrisch op feestelijke wijze geopend. 2011 is voor het elektrisch vervoer in Nederland een belangrijk jaar. Het Rijk investeert in Nederland 65 miljoen euro, de Gemeente Amsterdam legt een netwerk van oplaadpunten aan en autofabrikanten brengen in 2011 de eerste volledig elektrische serie-geproduceerde gezinsauto's op de markt.

Kortom: Nederland is klaar voor elektrisch vervoer. Ook Chargepointę is aanwezig bij deze feestelijke opening.

Kom kijken

Vanaf 19 februari kunnen bezoekers in Amsterdam kennis maken met de wereld van elektrisch vervoer in de nieuwe Innovatiezaal van NEMO.

* dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur
* Science center NEMO, Amsterdam
* Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam (bovenop de IJ-tunnel op 10 minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station)
* http://www.e-nemo.nl/

Duurzaam elektrisch vervoer

De tentoonstelling Iedereen Elektrisch laat op aantrekkelijke wijze de technologische innovaties op het gebied van elektrisch vervoer zien en werpt een blik op een duurzame toekomst met elektrische auto's, slimme netwerken (smart grids) en een eigen duurzame schone energieopwekking.

Auto van het jaar 2011

Middelpunt van de tentoonstelling is de eerste serie-geproduceerde volledig elektrisch aangedreven gezinsauto Nissan Leaf, uitgeroepen tot auto van het jaar 2011. Dat elektrisch vervoer al een lange geschiedenis kent wordt de bezoeker duidelijk aan de hand van een tijdslijn. De tijdslijn bevat een aantal historische objecten uit de NEMO erfgoed collectie, zoals een witkar uit 1974 en een elektrische fiets uit 1933. Daarnaast kan de bezoeker in de tentoonstelling verschillende oplaadpunten voor elektrische voertuigen uit binnen- en buitenland bekijken.

Smart grid

Met de toename van het aantal elektrische auto's zal in de toekomst een smart grid (slim elektriciteitsnetwerk) nodig zijn om al het elektriciteitsverbruik over de dag te verspreiden. In de digitaal metropool maquette wordt dit aan de bezoeker op een interactieve manier inzichtelijk gemaakt.

Daarnaast zien bezoekers van de tentoonstelling apparaten die met de opkomst van een smart grid voor particulieren interessant worden. Voorbeelden hiervan zijn:

* een wasmachine die aan de hand van stroomtarieven besluit wanneer aan te gaan
* een kleine windmolen die op het dak van woonhuizen ge´nstalleerd kan worden.

Meer weten over Iedereen Elektrisch? Bezoek de tentoonstelling en praat mee over de schone stad van morgen!