naar de homepage druk deze pagina af

Internationale erkenning voor Chargepoint

Chargepoint genomineerd door Global Cleantech Cluster Association

- press release in English available -

Chargepoint (http://chargepoint.nl) is genomineerd door de Global Cleantech Cluster Association voor de 2012 Later Stage Awards omdat het bedrijf actief is in de vergroening van vervoer. De Apeldoornse onderneming ontwikkelt slimme oplaadpunten voor elektrische auto’s. Deze awards erkennen cleantech bedrijven die in hun regio actief zijn in duurzaamheid en daarbij ook nieuwe bedrijvigheid en samenwerking stimuleren. Chargepoint is hiervoor genomineerd door Green Metropole (http://www.greenmetropole.nl).

Nederlands bedrijf in wereldtop

“De nominatie voor de GCCA Awards is voor ons een grote verrassing waar we heel trots op zijn. Slechts twee Nederlandse bedrijven hebben een plek weten te veroveren in de lijst van 200 bedrijven wereldwijd. En inmiddels is bekend gemaakt dat we een ronde verder zijn. Chargepoint hoort nu bij de beste 3 in de categorie 'Transport'”, zegt Robert-Jan Brouwer, oprichter van Chargepoint.

“De jaarlijkse Later Stage Awards is uitgegroeid tot een internationaal podium van de parels in de cleantech sector,” vindt Shawn Lesser van Watershed Capital Group en mede-initiatiefnemer van de GCCA. “Alle genomineerden ontwikkelen innovatieve schone technologieŽn en ondersteunen de ontwikkeling van de duurzame economie in hun regio’s. We steunen ze van harte en willen ze met deze award een steun in de rug geven.

Een overzicht van de genomineerde bedrijven is te vinden op:
http://www.globalcleantech.org/2012-award-nominees/

 Inmiddels is bekend geworden dat Chargepoint door is naar de Top 30.

Over Chargepoint

Chargepoint ontwikkelt slimme oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. Dit Apeldoornse familiebedrijf wil de wereld duurzamer maken door mobiliteit te vergroenen. Het helpt bedrijven en overheden de mogelijkheden om elektrische auto’s slim op te laden. Het ontwikkelt technologie om elektrische auto’s straks onderdeel te laten zijn van smartgrids.

About the Global Cleantech Cluster Association

The Global Cleantech Cluster Association (GCCA) creates conduits for companies to harness the tremendous benefits of international cleantech cluster collaboration in an efficient, affordable, and structured network. The GCCA provides a gateway for established and emerging cleantech companies to gain exposure to potential investors, new markets, influential networks, innovative technologies and best practices. GCCA was founded by swisscleantech, the Finnish Cleantech Cluster, and Watershed Capital Group, Technica Communications and Skipso. For more information about the GCCA, please visit www.globalcleantech.org.

 

CHARGEPOINT MEDIA CONTACT
Robert-Jan Brouwer
+31-6-21835202

GCCA MEDIA CONTACT
Lisa Ann Pinkerton
Technica Communications
408-806-9626