naar de homepage druk deze pagina af

Meest gebruikte oplaadpunt 2013

Waar laden de e-rijders het meest?

In een jonge markt is het inmiddels al een traditie: Stichting e-laad maakt jaarlijks bekend welke publieke oplaadpalen in het Nederlandse laadnetwerk het meest worden gebruikt.

Utrecht populairste

De nummer 1 positie in 2013 is met een ruime overwinning voor de Chargepoint laadpaal in het hart van de stad Utrecht, op de Mariaplaats. Opvallend is dat deze laadpaal ook al aan kop stond in de top 10 over 2012.

Nieuwe kanshebbers

Of dit laadpunt in Utrecht ook in 2014 weer bovenaan zal eindigen, is nog de vraag. De gemeente Utrecht verandert de parkeertarieven in de binnenstad. Dat kan gevolgen hebben voor het gebruik. Ook komen er steeds meer laadpunten in de openbare ruimte bij, die volgend jaar ook meedingen naar een plekje bovenaan de top 10.

"De afgelopen maanden hebben we honderden laadpalen bijgeplaatst", zegt Robert-Jan Brouwer van Chargepoint. Hij vertelt enthousiast:  "Door de komst van veel nieuwe elektrische auto's en plug-in hybrides is een acute behoefte ontstaan. We hebben nieuwe laadpunten geplaatst in grote steden als Arnhem, Haarlem, Eindhoven en Groningen, maar ook in plaatsen als Wageningen, Leiden, Ede en Hilversum. De elektrische rijders pikken de nieuwe lokaties snel op middels de handige apps die daarvoor zijn. De komende weken gaan in de steden in Brabant veel Chargepoint laadpalen verschijnen langs de wegen."

Chargepoint

Het Apeldoornse Chargepoint ontwikkelt oplaadpunten voor elektrisch vervoer. Het bedrijf is specialist in laadvoorzieningen in de openbare ruimte en op bedrijventerreinen.