naar de homepage druk deze pagina af

Opening snellader Apeldoorn-Zuid

Apeldoorn, 1 november

Vanochtend is op het parkeerterrein van McDonald's Apeldoorn-Zuid het eerste snellaadpunt van de Stedendriehoek (Deventer, Zutphen, Apeldoorn) geopend. De openingshandeling werd verricht door gedeputeerde Annemieke Traag van de Provincie Gelderland en Olaf Prinsen, wethouder van de gemeente Apeldoorn.

Deze snellader heeft de mogelijkheid om twee elektrische auto's tegelijkertijd in twintig minuten tijd een enorme energie-boost te geven. Omdat de beslissing voor de aanleg al langer geleden is genomen, is voor deze plek gekozen voor een DC-lader. Een lader op gelijkspanning. Chargepoint heeft inmiddels verschillende snelladers die uitgaan van AC-techniek, dus wisselspanning.

"Vanuit de Netbeheerders in Nederland wordt enthousiast gereageerd op dit slimme alternatief, omdat het minder belastend is voor het energienet. Bovendien zijn snellaadpalen in AC-uitvoering aanzienlijk goedkoper in de aanleg. En aangezien overheden en bedrijven in deze tijden graag waar voor hun geld hebben, zijn de snelladers van Chargepoint een slim alternatief om sneller op te schalen tegen lagere investeringen", zegt Edwin de Veen, directeur van Chargepoint.

Snelle proefrit voor Traag

Gedeputeerde Annemieke Traag maakte na de openingshandelingen ook nog even tijd om de snelheid van een elektrische auto te ervaren. Ze maakte een proefrit in de volledig elektrische sportauto, de Tesla Roadster van het Apeldoornse bedrijf Chargepoint - ontwikkelaar van oplaadinfrastructuur.

http://www.chargepoint.nl

Ook een laadpunt?

Enthousiast over elektrisch rijden? De hoogste tijd voor een laadpunt bij jou voor de deur? Vraag Chargepoint naar de mogelijkheden!