naar de homepage druk deze pagina af

Awards

Chargepointę Oplaadpunten zijn zeer innovatief. Chargepointę is trendsetter in technologie voor oplaadinfrastructuur. Dit wordt alom gezien en erkend.  In de afgelopen jaren zijn deze oplaadpunten al diverse keren genomineerd voor awards.


  • MKB Innovatie Top 100 - editie 2014

Chargepoint is al verschillende keren genomineerd voor de MKB Innovatie Top 100. Ook in 2014 is het gelukt om door te dringen tot deze felbegeerde lijst van meest innovatieve ondernemingen van Nederland. De lijst wordt samengesteld in opdracht van de Kamer van Koophandel. Meer weten? Check de site.
Chargepoint kreeg de nominatie vanwege de slimme samenwerking om tot een nieuwe standaard voor openbare laadpalen te komen. Meer over dit project lees je hier.

  • ETOP Innovation Awards

Chargepoint is als 'Innovator' genomineerd voor de ETOP Innovation Awards 2011. Het bedrijf uit Apeldoorn ontvangt de nominatie voor Chargepoint, het netwerk van slimme oplaadpalen voor elektrische voertuigen.

Chargepoint maakt het mogelijk om elektrische voertuigen slim op te laden: op de juiste plaats, op de juiste tijd en met de juiste hoeveelheid energie. Met Chargepoint introduceert Reewoud Energietechniek een reeks van slimme oplaadstations voor elektrische voertuigen op de Nederlandse markt.

Technologisch onderscheidend
Hiermee onderscheidt de Apeldoornse onderneming zich van andere oplaadpunten door het intelligente, gebruikersvriendelijke en netwerk-ge´ntegreerde systeem. Bovendien zijn deze laadstations bi-directioneel, waardoor zowel opladen als teruglevering mogelijk is. De systemen zijn speciaal geschikt voor de openbare ruimte en voldoen aan alle eisen voor vandaalbestendigheid.


  • MKB Innovatie Top 100

De Chargepoint slimme oplaadpunten voor elektrisch vervoer hebben een plek in de top 40 weten te veroveren in de MKB Innovatie Top 100 van Syntens en Agentschap NL. Op de High Tech Campus in Eindhoven is dat op 25 mei 2010 bekendgemaakt door minister Jan Kees de Jager.

De MKB Innovatie Top 100 is bedoeld als stimulans om te innoveren. Deze ranglijst is een etalage van ondernemingen die de smaak van innoveren te pakken hebben. De MKB Innovatie Top 100 is een begrip geworden: een erelijst van MKB bedrijven die innoveren.

Vakjury

De jury bestaat uit VVD-kamerlid Charlie Aptroot, Bart Stomphorst (investeerder en medeoprichter van Sandd), Joris Craandijk (bedenker van de Beertender) en Arjan Kors (hoofdredacteur van Bizz). Zij stellen de ranking van de MKB Innovatie Top 100 vast.

Uit het juryrapport

Bij Reewoud Energietechniek zijn ze er van overtuigd: de Chargepoint maakt groen autorijden op grote schaal mogelijk en zal de revolutie van duurzaam vervoer versnellen. Dat zeggen ze niet zomaar, want volgens het bedrijf uit Apeldoorn ligt de acceptatie van groen autorijden hoog: veel mensen willen af van de olieafhankelijke brandstoffen als diesel en benzine. En dan is de elektromotor een prima en krachtig alternatief.

Alleen waren er tot op heden nog geen slimme oplaadpunten voor elektrische auto's. Met Chargepoint komt aan dat gemis een einde. Gebruikers kunnen realtime worden ge´nformeerd over de beschikbaarheid van de laadstations. En dat voorkomt onnodig wachten, want het opladen van het accusysteem van een elektrische auto vergt per laadbeurt vaak meer dan de complete dagconsumptie van een gemiddeld huishouden.