naar de homepage druk deze pagina af

Chargepoint in OTAR Magazine

Artikel over Chargepoint in OTAR, het vakblad voor managers beheer en onderhoud infrastructuur.
In editie 3 van 2012 Op pagina 15, direct na de special over elektrisch rijden.

Voorsprong in elektrisch rijden

Hoe maak je oplaadpunten vandaag al geschikt voor de elektrische auto’s van morgen?
Die vraag staat centraal bij Chargepoint, een bedrijf dat zich bezighoudt met de Europese ontwikkeling en uitrol van oplaadinfrastructuur voor elektrisch rijden.

Duurzame toekomst

“De toekomstschetsen zijn schitterend”, zegt Edwin de Veen, directeur van Chargepoint Europe. 
“De elektrische auto is een onmisbare schakel in de energievoorziening. Een rijdende energiebuffer in een slim netwerk -smartgrid- van duurzame lokale energieopwekking. Wij maken die verre toekomst concreet met integrale oplossingen voor nu. Chargepoint zorgt ervoor dat oplaadpunten nu al geschikt zijn voor de elektrische auto’s die later dit jaar en vanaf volgend jaar op de markt komen. Dat lukt door het voortouw te nemen in Europese normen- en standaardisatiecommissies. Ook wisselen we laadprotocollen uit met fabrikanten van auto’s. Door slimme inzet van technologie maken we het opladen van elektrische auto’s steeds gemakkelijker, sneller en gebruiksvriendelijker.”

Gebruikservaringen essentieel

De Veen vertelt dat door innovaties te versnellen Chargepoint de gebruikerservaringen verbetert. Nu steeds meer ondernemingen en overheden elektrische auto’s opnemen in hun wagenparken, komt er veel praktijkdata beschikbaar. “Uit gegevens als piektijden en laadvermogens leren we veel, waardoor onze opdrachtgevers klaar zijn voor de toekomst.”, aldus De Veen.

Hufterproof

Voor ieder segment heeft Chargepoint slimme laadoplossingen ontwikkeld. Turnkey zowel in hardware als afrekensoftware. De afgelopen maanden zijn hufterproof oplaadpunten geplaatst in openbare ruimtes van diverse grote Europese steden. Zo zijn er de aanrijdveilige Wallboxen die volledig geļntegreerd worden in parkeergarages. Ook verzorgt het bedrijf snellaadpunten bij verzorgingsplaatsen langs de autosnelwegen.

http://www.chargepoint.nl/