naar de homepage druk deze pagina af

Ontwikkelen voor e-laad

Stichting e-laad heeft een helder doel: 10.000 laadpunten in de openbare ruimte in Nederland realiseren.

Ervaring met laadpalen voor openbare ruimte

Chargepoint ondersteunt e-laad door de ontwikkeling van software, oplaadtechniek en plaatsing van Chargepoint oplaadpunten. In nauwe samenwerking hebben we de afgelopen jaren flinke sprongen gemaakt, gesteund door onze tientallen jaren ervaring van energievoorziening in de openbare ruimte.

Inmiddels staan er al meer dan 1.000 oplaadpunten van e-laad in Nederland. En in 2012 komen er nog duizenden bij. Alvast een indruk krijgen van de plaatsen waar oplaadpunten staan? Kijk hier.

Chargepoint voor gemeentes

Gemeentes zijn een belangrijke partij in de openbare ruimte. Daarom heeft Stichting e-laad een contract gesloten met de VNG over plaatsing van Chargepoint oplaadpunten. Zo kunnen gemeentes alvast ervaring opdoen in het gebruik van oplaadpunten in de openbare ruimte. Natuurlijk verzorgt Chargepoint graag aanvullende ondersteuning, zoals training, service en consultancy bij de implementatie van het (elektrisch) vervoersbeleid.

Open Chargepoint Protocol

Ook werken we samen met Stichting e-laad.nl aan een “open” communicatieprotocol voor de verwerking van gegevens tussen oplaadpunten en centrale back-office systemen, het Open Chargepoint Protocol (OCCP). Zo versnellen we de acceptatie en stimuleren we de introductie van elektrisch rijden.

Kijk hier voor meer over Stichting e-laad