naar de homepage druk deze pagina af

e-Tanken langs A28

Op donderdagmiddag 27 mei 2010 is in het Drentse Beilen het eerste combinatie groengas/elektravulpunt van Nederland geopend.

Opladen langs de snelweg

De openingshandelingen werden verricht door gedeputeerde Klip en de burgemeester. Het tankstation ligt direct aan de afslag naar de A28. De twee oplaadpunten voor elektrische auto's op dit tankstation zijn van het type Chargepoint, bedacht en geleverd door Reewoud Energietechniek uit Apeldoorn.

Tankstation eigenaar Fieten Olie heeft zeven tankstations in Noord Nederland en het station in Beilen is met de opening het eerste combistation van groengas en elektra langs de Nederlandse snelwegen. Groengas is de schoonste brandstof en goedkoper dan de reguliere brandstoffen. Fieten is van plan meer groengasvulpunten in de regio te plaatsen.

Sprong voor duurzaam vervoer

Gonny Jamin, adviseur voor Chargepoint, vertelt: "Dit is een mooie sprong in de goede richting voor duurzaam vervoer. Elektrisch rijden is nu nog niet voor iedereen mogelijk, maar steeds meer mensen raken enthousiast over de voordelen van het rijden op elektriciteit. Door deze oplaadpunten in heel Nederland te plaatsen, zorgen we ervoor dat deze slimme wijze van vervoer voor meer mensen binnen handbereik komt."