naar de homepage druk deze pagina af

Utrechtse Chargepoint oplaadpunten

De Utrechtse wethouder Verkeer Frits Lintmeijer heeft op 15 juni 2011 zeven openbare oplaadpunten voor elektrische voertuigen feestelijke geopend. De oplaadpunten zijn van het merk Chargepoint in de uitvoering van Stichting E-laad.

Samen met Stichting E-laad

De plekken aan de Mariaplaats, Maliebaan 24 en 145, Oosterstraat, Helling, Eerste Oosterparklaan en Seinedreef zijn door de gemeente, in samenwerking met stichting E-laad gerealiseerd. De locaties zijn gekozen op basis van de woon- of werkadressen van de eerste Utrechtse gebruikers.

Toegang voor alle pashouders

Deze Chargepoint oplaadpunten zijn ook bruikbaar voor andere bezitters van oplaadpassen voor elektrische auto's, omdat ze de zogenaamde Interoperabiliteit ondersteunen.

Utrechtse ambitie

De gemeente Utrecht streeft uiteindelijk naar 5.000 elektrische voertuigen in 2014. De beschikbaarheid van voldoende oplaadpunten is een harde voorwaarde voor deze groei. De gemeente realiseert daarom voor 2013 zo'n 200 oplaadpunten die zijn voorzien van 100% groene stroom. Deze oplaadpunten zijn onmisbaar bij het stimuleren van de aanschaf en het gebruik van elektrische auto's en scooters.

Elektrische auto's

Tijdens de opening kon het publiek volledig elektrische auto's van dichtbij bewonderen. Chargepoint, de bedenker van deze oplaadpunten, was aanwezig met een Tesla Roadster. Een supersnelle sportauto die volledig op elektriciteit rijdt. Ook was de Auto van het jaar te zien, de elektrische Nissan Leaf. 

Meer over Chargepoint

Wie meer wil weten over Chargepoint, klikt naar http://www.chargepoint.nl of kijkt op Twitter:
http://twitter.com/Chargepoint