naar de homepage druk deze pagina af

GreenFlux start landelijk laadnetwerk

Met de officiŽle opening door burgemeester Roest van Laren nam serviceprovider GreenFlux vandaag de eerste snellader in hun netwerk van slimme oplaadstations in gebruik. Deze oplader voor elektrische auto's staat bij de La Place-vestiging in Laren. Het project is een mooi samenwerkingsverband tussen GreenFlux en La Place. Chargepoint ontwikkelde de oplaadtechniek.

Ideaal voor La Place restaurants

Bart van den Nieuwenhof, CEO van de restaurantketen La Place, vertelt dat deze laadvoorziening uitstekend past bij de totale duurzaamheidsbeleving van La Place. De populaire keten van restaurants let op kwaliteit, versheid en voorkoming van verspilling. De gunstige ligging, vlakbij de A1, betekent dat het een ideale plek is om even bij te laden. Zowel de mens als de auto.

Elektrisch leuker Ťn gezonder

Hans de Boer, oprichter van GreenFlux, legt uit dat elektrisch rijden de komende jaren een belangrijke rol speelt in het leefbaar houden van Nederland. Benzine- en dieselauto's stoten fijnstof uit, wat bepaald niet gezond is. Omdat Nederland zo dichtbevolkt is, moeten we daar serieus iets aan doen. Elektrisch rijden is uitstootvrij rijden. Bovendien draagt het bij aan de energietransitie.

Ook benadrukt Hans de Boer dat GreenFlux speciaal voor de snellader van Chargepoint heeft gekozen, omdat alle ruim 7.000 elektrische auto's die nu in Nederland rondrijden hierop kunnen laden. En ook alle auto's die nog onderweg zijn, zoals de Renault ZoŽ en Tesla Model S. Dat is een belangrijk voordeel ten opzichte van de snelladers op gelijkstroomtechniek, die vooral gericht zijn op de Japanse merken. Hans vindt in La Place de perfecte partner om zijn ambitie waar te maken: een landelijk netwerk van laadpunten.

Burgemeester Roest is trots dat deze samenwerkende partijen voor de zichtlokatie in zijn gemeente hebben gekozen. Duurzaamheid en elektrisch vervoer staan hoog op zijn agenda.

Powered by Chargepoint

Uw bezoek ook laten laden met de Chargepoint laadtechniek? Vraag nu aan!