naar de homepage druk deze pagina af

Parkeren in Amersfoort

De Gemeente Amersfoort zet in op duurzaamheid. Twee grote parkeergarages in de gemeente zijn door Parkeerservice Amersfoort voorzien van Chargepoint© Oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

Parkeergarage Koestraat

De Amersfoortse primeur had de Parkeergarage Koestraat. In het centrum van de stad is op zaterdag 21 november 2009 deze parkeergarage op een feestelijke wijze heropend na een intensieve renovatie van vier maanden. Dit o.a. vanwege de komst van diverse ‘groene’ voorzieningen in de parkeergarage.

Wethouder Van 't Erve (Milieu, Onderwijs en Integratie) en Hekman (FinanciŽn) waren aanwezig en kwamen in een opvallende elektrische sportauto parkeren. De eerste tweehonderdvijftig parkeerders kregen tijdens de opening een gratis chocoladeletter.

Bezitters van een elektrische auto kunnen de komende tijd gratis gebruik maken van de Chargepoint oplaadpunten met daarin twee oplaadpunten, op de begane grond. Dit slimme oplaadstation is ontwikkeld en geleverd door Reewoud Energietechniek uit Apeldoorn.

Focus op kwaliteit

De renovatie bestond uit het opnieuw schilderen van de garage, het vernieuwen van de belijning, de bebording en een nieuwe route in de parkeergarage. Ook is de beheerderloge en zijn de sanitaire voorzieningen in de parkeergarage vernieuwd. Zo is er een gehandicaptentoilet geÔnstalleerd en kunnen ouders hun baby verschonen.

Duurzame voorzieningen

Naast de elektrische aansluitpunten voor duurzaam vervoer is de luchtkwaliteit in de garage verbeterd. De muren zijn beschilderd met een speciale fotokatalytische verf. Dit zorgt ervoor dat organische vervuiling en bacteriŽn op de verflaag worden vernietigd. Met de komst van de enkele duurzame voorzieningen wil ParkeerService een bijdrage leveren aan de reductie van CO2 uitstoot in Amersfoort.

Verdere uitbreiding

Door de positieve ervaringen heeft Parkeerservice in de loop van 2010 ook Chargepoint Oplaadpunten laten installeren in de Stadhuisplein Parkeergarage.

Meer informatie over parkeren in Amersfoort:
www.parkeerservice.nl

Meer over de Chargepoint Oplaadpunten:
www.chargepoint.nl