naar de homepage druk deze pagina af

Horeca verdient ook aan opladen e-auto

Voor de horeca betekent plaatsing van Chargepoint© Oplaadpunten méér omzet.

Chargepoint is een publiekstrekker voor uw restaurant, hotel of café! Voor uw gasten is het heel handig om hun  elektrische fiets, scooter of elektrische auto op te laden tijdens een etentje, tijdens een verblijf in uw hotel of als ze lekker op een terrasje zitten.

Verdienen met uw investering

Als ondernemer kijkt u ook naar de terugverdientijd van uw investering. Die hangt natuurlijk samen met de tarieven die u rekent voor een laadbeurt aan uw oplaadpunt. U kunt, afhankelijk van uw lokatie, een tarief instellen voor de geleverde energie en natuurlijk ook voor de parkeerplek. Door te kiezen voor Chargepoint hoeft u daar verder weinig aan te doen. Wij zorgen voor de financiële administratie van alle transacties en sturen maandelijks de overzichtfactuur. Meer weten over verdienen aan uw oplaadpunt? Onze adviseurs rekenen het graag met u door.

Situatie 1: Landelijk gelegen hotel

Dit hotel beschikt over een slim Chargepoint met twee aansluitingen voor elektrische auto's. Het hotel is iedere dag van de week open, maar heeft in de winter een sluiting van twee weken. Het biedt de mogelijkheid tot opladen aan tegen marktconforme tarieven. Dit levert het hotel nu al een omzet op van € 2.000 op jaarbasis, terwijl het aantal elektrische auto's flink aan het toenemen is.

Situatie 2: Populaire vergaderspot

Door het flexwerken zijn ze extreem populair geworden: de vergaderspots op goed bereikbare lokaties. Op de parkeerplaatsen van zo'n lokatie barst het van de plug-in hybride auto's en volledig elektrische voertuigen. De exploitant van zo'n lokatie heeft voor Chargepoint gekozen en biedt voor 6 parkeerplaatsen een oplaadmogelijkheid. Deze ondernemer rekent ook een starttarief voor het opladen, waarmee hij stimuleert dat volgeladen auto's weer ruimte maken voor auto's die nog moeten laden. Deze ondernemer verwacht dit jaar tussen de 4 en 5.000 euro omzet extra, alleen op de laaddiensten. Door het aanbieden van de oplaadmogelijkheid trekt hij ook extra bezoek aan zijn lokatie, wat ook nog aanvullende horeca-omzet oplevert.


U wilt toch geen 'nee' verkopen?

  • U stimuleert duurzaam vervoer in Nederland
  • Herkenbaar door Chargepoint-behuizing in uw eigen huisstijl
  • Eventueel koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem
  • Zeer gebruikersvriendelijk
  • Meerdere voertuigen kunnen tegelijk opladen
  • Duurzaam en vandalismebestendig
  • Uw bedrijf straalt duurzaamheid uit
  • U levert een actieve bijdrage aan een duurzame samenleving
  • ... en het levert u extra omzet en klanten!

Vraag nu een offerte aan!  


E-Scooters en elektrische fietsen opladen

Speciaal voor de Horeca is er ook een stalling voor elektrische fietsen en e-scooters: Chargepoint e-Bike