naar de homepage druk deze pagina af

Laadplein

Het aantal laadpunten groeit snel. Hierdoor zien we naast reguliere laadpalen, steeds vaker laadpleinen om invulling te geven aan de laadbehoefte van elektrische rijders. Laadpleinen bestaan in verschillende verschijningsvormen. De keuze voor een type laadplein is afhankelijk van de situatie.

Voordelen

Een laadplein bestaat uit meer dan twee laadpunten voor elektrische voertuigen die niet afzonderlijk op het net zijn aangesloten en samen dus één aansluiting hebben. Een Laadplein is dus geen cluster van standaard laadpalen. Het grote voordeel zit 'm in de aansluiting: die is centraal, op éen plek het net op. Wat kosten bespaart in de aansluiting. Natuurlijk betekent dit wel een zwaardere aansluiting: er zitten heel wat oplaadpunten achter die aansluiting. Gelukkig valt er met slim sturen en regelen veel te winnen. Zeker als er sprake is van duurzame (lokale) energieopwekking of opslag van energie in batterijen.

Voorbeeld Case

Door onze 10 jaar ervaring hebben we veel kennis van de inrichting en regeling van Laadpleinen. We hebben ze o.a. gerealiseerd voor hotelketens en parkeergarages. 

Heb je interesse om uit te vinden of jouw locatie geschikt is voor een laadplein?

Contact


Welke informatie wil je ontvangen?
Je kunt meerdere opties kiezen


 


Je contactgegevens


 
 
 
 
 
 [FORM 000112]